Wie ben ik


Mijn naam is Eva Marieke Geelen Bal, noem me Eva of Eefje

Yoga in Kampen

Ik woon in Kampen met mijn man Hans en onze kinderen, ook hebben we 1 zwarte lieve knorrige kat. We hebben een heerlijke vrijstaande, karakteristieke boerderijwoning van 300 jaar oud. Met mijn Yoga studio aan huis, plus mijn man zijn bedrijf aan huis, hebben we stukje paradijs op aarde. Het is heerlijk vrij wonen en toch ontvankelijk, iedereen is welkom.

Veel kindergeluiden overdag, maar in de avond altijd een harmonieuze sfeer van rust. Met de diffuser van essentiële oliën aan of de heerlijke ouderwetse wierook geuren uit India.

We houden van lang tafelen, graag met vrienden om dan filosofische gesprekken te voeren, over: wat is waarheid? Ik nestel mezelf vaak op de bank met een tijdschrift of een film, tuinier, beoefen Yoga (mediteer), vind het heerlijk om met de kindjes bezig te zijn, pak regelmatig mijn filosofische, psychologie, coaching en mindfulness boeken erbij. Ook de yoga boeken, over het 8 voudige pad van Patanjali of verdiep me in Akhanda Yoga. Verder, ik ben dol op bakken, nieuwe recepten verzinnen, Netflix chill momentjes nemen, interieur en styling, landonderhouden of ik bezoek lieve vriendinnetjes. Ook ben ik geïnteresseerd in etherische oliën, fashion (boho hippie in mij), dieren, voeding, psychologie en eigenlijk zoveel meer, zoals je leest heb ik genoeg te doen…

Ik beoefen nu al meer dan 21 jaar Yoga, waarvan 4 jaar Hatha, 8 jaar Raja, 1,5 Critical Alignment, een tijd Ashtanga, ZwangerschapsYoga en nu meer de focus op Raja meditatie, Jin en de filosofie achter yoga. Allemaal eigen ontwikkeling en ervaring.

De Raja docentenopleiding die ik volgde (2 jaar afgerond), heeft mij dat extra stuk kennis gegeven over: anatomie, bewegingsleer, de achtergronden van Yoga, filosofie en de medicinale uitwerkingen van de houdingen.

Ook heb ik uit eigen beweging een Yoga scriptie van 2 jaar geschreven. Hierdoor heb ik stage kunnen lopen bij verschillende organisaties: verschillende Yoga soorten gevolgd, bij mensendieck ervaring opgedaan, fysiotherapie, enkele weken Parkinson beweging training traject gevolgd, ouderen yoga en stoelyoga gevolgd. En nog leer ik bij.

Yoga is voor mij een manier om bewuster te worden, genieten van het nu “mindfulness” en een heerlijke manier om te ontspannen. Daarbij volg ik het 8 voudig pad van Patanjali in het dagelijks leven. Yoga geeft mij alle antwoorden van het leven en hierna.

Het lesgeven is iets wat goed en natuurlijk aanvoelt. In 2015 begonnen met lesgeven, na 2 jaar in Almere les te hebben gegeven aan volwassen, ook af en toe aan kinderen lesgegeven. Kinderyoga staat op mijn wensenlijstje voor later, nu geef ik losse workshops ouderkind yoga. Na de geboorte van mijn eigen kindjes alleen nog privé lessen aangeboden, fijne en flexibele tijden. In 2022 begonnen in Kampen met lesgeven aan huis in een eigen studio. Leuke en gezellige groepslessen. Ook daarbij geef ik privélessen, workshops, buitenyoga, specials en daar geniet ik elke dag van. Kom je eens kijken? #boerderijleven #rietendak #yoga #priveyoga #studioaanhuis #groepslessen

Namaste

Filmpje: Zweef met EefPicMonkey Collage

www.thegardenofyoga.nl     Thegardenofyoga-Facebook