Lesopzet

Yoga in Kampen

Bij The Garden of Yoga, geef ik les in Hatha Yoga

Hierin bied ik 3 soorten aan: Hatha (klassiek), Hatha Flow (actief) en Hatha Slow (langzaam).

Hatha yoga is de meest bekende vorm van Yoga, door middel van houdingen (asanas) en ademhalingstechnieken, word je bewuster van je lichaam.

De les-opzet zal ik altijd beginnen met een korte ontspanning, even alle drukte van de dag achter je laten en bij jezelf komen. Dan zullen we spieren en gewrichten losmaken en beginnen aan de houdingen (asanas), we eindigen altijd in een heerlijke ontspanning en drinken nog een lekker kopje Yogi tea. Zie hieronder welke type hatha yoga jou aanspreekt.


Hatha (klassiek)

In Hatha Yoga (klassiek), werken we met de connectie tussen onze geest en energie. Zowel mannelijke als vrouwelijke energie verbinden.

Er zijn staande, zittende en liggende houdingen in Hatha Yoga. Het richt zich op de fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten van ons bestaan. De houdingen zijn vaak los van elkaar en hebben een begin en een einde. Deze houdingen worden soms in een serie uitgeoefend. Dit kan in statische of dynamische vorm zijn. Met elke week een ander thema.

Effect: algeheel lichaamsverbetering, rustiger ademen, meer ontspanning, inzicht, meditatief, yogaleer en ontspanning.

Niveau: beginners welkom.

Hatha Flow (actief)

Deze actieve vorm van Yoga zorgt ervoor dat je je spieren oprekt en je uithoudingsvermogen verbetert. Je zal je hiermee fysiek fitter voelen. Een sessie bestaat niet uit een vaste serie aan houdingen. Er wordt veel bewogen en er wordt rekening gehouden met het ritme van je ademhaling.

De houdingen worden in een flow aan elkaar verbonden. Deze inspannende houdingen worden afgewisseld door wat meer ontspannende houdingen. De Hatha Flow Yogales is een les met voldoende uitdaging en met een ultieme ontspanning. Je geeft tijdens deze Hatha flow les je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren, waardoor je een diepere ontspanning ervaart.

Effect: Lichaamsverbetering, ademtechniek, dieper slapen en ontspanning.

Niveau: beginners welkom zonder blessures of ongemak, een pittigere les.

Hatha Slow (langzaam)

Deze les is een meer ontspannen les, de houdingen zijn rustig, grondend en zullen meer zittend of liggend uitgevoerd worden, met de nadruk op het bekkengebied. Er komen veel heupopeners voor, rug oefeningen, schouders en zachte strekkingen. Ook met het gebruik van attributen zoals bolsters, kussen, blokken of een riem. Zo kun je jezelf volledig ontspannen. Yoga is een heerlijke manier om te ontspannen, alle aandacht voor jezelf. Je hoeft even niets…

Effect: Houding verbetering, soepeler maken van spieren en gewrichten, diepere ontspanning, overgaven en rust.

Niveau: beginners welkom, zachte les met veel ondersteuning.

Elke week zullen de lessen anders zijn, soms door eenvoudige oefeningen voor meer ontspanning, balans of juist meer uitdagende houdingen om kracht en souplesse te krijgen.

Ook zullen er lessen zijn met bewustwording oefeningen, chakra’s te laten stromen, ademhalingstechnieken, rust en visualisatie (meditatie) oefeningen.

Yoga is zo leuk omdat het voor iedereen geschikt is, of je nu leniger, meer ontspanning of spiritueler wilt worden, je oefent op je eigen niveau.

Bij alle houdingen gaat het niet om presteren, daarom is het voor elke leeftijd geschikt. Je zoek je grenzen op, maar je gaat er nooit overheen. De weg naar de houding is belangrijker dan de eindhouding.

The garden of Yoga is voor elk niveau geschikt. Namasté.


Belangrijk: Groepslessen zijn niet direct geschikt voor mensen met:

* hoge bloeddruk/hypertensie
* hartproblemen
* epilepsie
* kanker of beginnende tumoren
* diabetes
* ménière
* multiple sclerose

Bovenstaande condities betekenen niet dat geen yoga beoefend mag worden, ze vereisen speciale aandacht, waarin we in groepsverband niet altijd aan toekomen. Om van de juiste begeleiding te voorzien, zijn privé lessen geschikt. Bij twijfel of je wel of niet kunt deelnemen aan de les graag vóór de les contact opnemen.

Huisregels & algemene voorwaarden.