Lesopzet

Yoga in Kampen

Bij The Garden of Yoga, geef ik les in Hatha Yoga

Hatha Yoga is de meest klassieke vorm van Yoga, door middel van houdingen (asanas) en ademhalingstechnieken, word je bewuster van je lichaam.

De les-opzet zal ik altijd beginnen met een korte ontspanning, even alle drukte van de dag achter je laten en bij jezelf komen. Dan zullen we spieren en gewrichten losmaken en beginnen aan de houdingen (asanas), we eindigen altijd in een heerlijke ontspanning en drinken nog een lekker kopje Yogi tea.

Toch zal elke les anders zijn, soms door eenvoudige oefeningen voor meer ontspanning, balans of juist meer uitdagende houdingen om kracht en souplesse te krijgen.

Ook zullen er lessen zijn met bewustwording oefeningen, chakra’s te laten stromen, ademhalingstechnieken, rust en visualisatie (meditatie) oefeningen.

Yoga is zo leuk omdat het voor iedereen geschikt is, of je nu leniger, meer ontspanning of spiritueler wilt worden, je oefent op je eigen niveau.

Bij alle houdingen gaat het niet om presteren, daarom is het voor elke leeftijd geschikt. Je zoek je grenzen op, maar je gaat er nooit overheen. De weg naar de houding is belangrijker dan de eindhouding.

The garden of Yoga is voor elk niveau geschikt. Namasté.


Belangrijk: Groepslessen zijn niet direct geschikt voor mensen met:

* hoge bloeddruk/hypertensie
* hartproblemen
* epilepsie
* kanker of beginnende tumoren
* diabetes
* ménière
* multiple sclerose

Bovenstaande condities betekenen niet dat geen yoga beoefend mag worden, ze vereisen speciale aandacht, waarin we in groepsverband niet altijd aan toekomen. Om van de juiste begeleiding te voorzien, zijn privé lessen geschikt. Bij twijfel of je wel of niet kunt deelnemen aan de les graag vóór de les contact opnemen.

Huisregels & Aansprakelijkheid Huisregels: