Algemene voorwaarden.

Wat fijn dat je er bent

Pak een kop thee en ga er maar even voor zitten…

Als jong bedrijf wil ik het beste neerzetten voor mijn klanten. Daarnaast als ondernemer heb ik met allemaal regelgevingen te maken, met zorg en ondersteuning van derde heb ik deze algemene voorwaarden opgesteld. Zodat ik in alle rust, zorg en liefde me bezig kan houden met Yoga. Alle lessen kan voorbereiden voor zowel groepslessen, privélessen, workshops en zoveel meer. In helderheid en kalmte, zodat ik mezelf kan verbinden met jou als leerling, veel leesplezier en tot in de les. 

1.0 Proefles

Eenmalige proefles gratis gaat op basis van beschikbaarheid tijdens reguliere lestijden van september tot en met juni. Er worden geen proeflessen aangeboden in het zomerrooster, deze kunnen alleen gevolg worden met een stempelkaart op basis van inschrijving voor de zomerstop. 

Gratis proefles: Bij afzegging van een proefles vlak voor de les komt helaas de proefles te vervallen. Bij een nieuwe reservering betaal je €15,-. zie 8.0 voorwaarden.

1.1 Registratie persoonsgegevens

The Garden of Yoga heeft een gratis inschrijving aan leerlingen van 18 jaar en ouder. Door deel te nemen aan de yogalessen accepteer je de algemene voorwaarden, zijn tips gelezen en huisregels begrepen. Na aankoop van een strippenkaart krijg je je inschrijfformulier bij een abonnement krijg je dit per email toegezonden. Hierin vraag ik naar persoonsgegevens zoals: naam, telefoonnr. (06 nr) en email.

1.2 AVG toestemming

Ook vraag ik toestemming om je nieuwsbrieven te sturen en of je deel wilt nemen aan de Yoga groep app, dit is om je op de hoogte houden van voor jou relevante informatie over de yogalessen. Jouw persoonsgegevens zijn vertrouwelijk en gebruik ik alleen voor inschrijving in onze administratie. Deze gegevens worden door mij niet met derden gedeeld. (AVG vriendelijk).

1.3 Nieuwsbrieven

Naast relevante informatie over The garden of yoga, is deze nieuwsbrief ook een extraatje (cadeautje) voor klanten. Een blijk van waardering. De nieuwsbrieven zijn wisselend in informatie. Vaste klanten krijgen eerste kans op workshops en aanbiedingen, krijgen gezondheid tips, ademtechnieken, yoga en mindfulness oefeningen voor thuis en zoveel meer. Alleen klanten die lessen afnemen komen in aanmerking voor deze nieuwsbrief. Na 2 maanden geen afnamen van yogalessen wordt je stilzwijgend uitgeschreven. 

1.4 Yogagroep app

Eén richting-verkeer app, waarin ik een lesvermelding aangeef, verander of wijzig.

2.0 Groepslessen

Groepslessen zijn intiem, maximaal 8 deelnemers. The Garden of Yoga streeft naar een harmonieuze, stabiele en vaste groep.

 • Deelname aan de groepslessen is op reservering via WhatsApp (Yogadocent Eva 0652664864).
 • Inloop is niet mogelijk, lessen worden voorbereid op de hoeveelheid klanten.
 • Lessen gaan altijd door bij minimaal 2 deelnemers. 
 • Is je gekozen les vol, kan je op de wachtlijst komen als er uitval is.
 • Je gehele kaart en abonnement mag je vooruit plannen.

3.0 Geldigheid stempelkaarten

 • Kaart 10 groepslessen: 4 maanden geldig na aankoop. 
 • Kaart met 5 groepslessen: 2 maanden geldig na aankoop.
 • Een kaart staat op naam en kan niet met anderen worden gedeeld.

3.1. Reservering les strippenkaart

De kaart reserveer ik voor je in de studio, na je betaling is je leskaart direct bruikbaar en kan jij hierna jouw eigen les(-sen) reserveren tot maximaal aantal lessen van je kaart. Reservering van een les of vooruit plannen zonder betaling is niet mogelijk. Het plannen van lessen gaat via de planner in de studio, deze beheert de yogadocent. Jij zelf bent verantwoordelijk over de geldigheid van je kaart, noteer dit in jouw eigen agenda.

3.2 Cadeaukaart

 • Cadeaukaart voor elk gewenst bedrag €……
 • Deze kaart is 3 maanden geldig, besteden aan de winkel of voor alle yogalessen.

4.0 Abonnement contract

Een abonnement heeft een looptijd van 10 maanden, september tot en met eind juni. Totaal zijn er ongeveer 39 lesmomenten die vrij in te delen zijn. Looptijd geeft recht op de loopmaanden en niet het aantal les momenten. Deel jij je 39 lessen b.v. in 4 maanden in, dan blijft de betaling 6 maanden doorlopen. Met het afsluiten van een abonnement op de yogalessen van The Garden of Yoga gaat u een betalingsverplichting aan van 10 maanden, gespreide betaling.

4.1 Instroom abonnement

Bij een instroom worden de maanden bepaald en niet het aantal lesmomenten.

5.0 Betalingsplicht

Bij aankopen van lessen, groepslessen als privélessen en workshops geldt betalingen vooraf. Na reservering stuur ik je de betaalgegevens op. Je kan in de studio direct na je proefles kiezen voor een betaalde stempelkaart, abonnementen zal ik voorbereiden en digitaal verzenden. Betalen zijn doormiddel van overboekingen of contanten. Een betaalverzoek is mogelijk, hierbij reken ik €1,50 extra (geen pin aanwezig). Bankgegevens: The garden of yoga NL93INGB0709635117 Deelname aan de les zonder betaling is niet mogelijk.

5.1 Abonnement betalingsplicht

Betaling voldoe je op de 27e voor elk nieuw kalendermaand per bank. Graag op rekening NL93INGB0709635117 t.n.v. The garden of yoga E.M. Bal Kampen.

5.2 Betalingsherinnering abonnement

Is een betaling je ontschoten of is er wellicht iets verkeerd gegaan met de betaling dan zal ik eerst een betalingsherinnering sturen. Wil je liever een betaalverzoek ontvangen per mail, sms of whatsapp dan reken ik €1,50. Contant wordt geaccepteerd met een gepaste betaling. De reservering voor een yogales vervalt als een deelnemer niet binnen de gestelde termijn aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan. The Garden of Yoga kan deze persoon dan de deelname aan de les weigeren.

5.3 Abonnement doorbetalen bij afwezigheid

Net als een sportschool, huurovereenkomst of wegenbelasting, maak je geen gebruik van de yogalessen, de betalingen lopen wel door. Zie artikel 17.0

6.0 Herroeppingsrecht

Ik hanteer een 48 uur bedenktijd na aankopen. Als je je binnen die termijn bedenkt wordt het door jou betaalde bedrag naar jouw rekening teruggeboekt. (Geen contante teruggaven). Als je gebruik wilt maken van het herroeppingsrecht binnen 14 dagen na aankoop breng ik de door jouw gebruikte diensten in rekening. Eventuele reserveringen op jouw naam worden door mij geannuleerd.

7.0 Bevriezen kaart

Er kan van alles gebeuren in het leven waardoor jij ineens geen yogalessen meer kan volgen. Bij langdurige ziekte c.q. een blessure of andere gezondheid redenen, ongeval, verlies of een bevalling kan de leerling voor een periode van maximaal 3 maanden de kaart laten bevriezen. Een verzoek om bevriezing moet schriftelijk (per email) thegardenofyoga@gmail.com worden ingediend. Stuur bij deze email de reden waarom je op dit moment geen lessen kunt volgen. Hierin kijken we samen of het om tijdelijke aard gaat of een langer. Maximale tijdduur van bevriezing is 3 maanden, hierna vervalt je kaart.

7.1 Lockdown stempelkaart

In het geval dat er geen lessen kunnen worden gegeven vanwege een verplichte lockdown, lopen betalingen van abonnementen door en de geldigheid van je stempelkaart blijft gelden, er worden zoomlessen aangeboden met jouw unieke inlogcode die je dan toegewezen krijgt. 

8.0 Afmelden minimaal 24 uur van te voren.

Capaciteit en Reservering:

 • De studio biedt plek aan 8 leerlingen en de avondlessen zitten snel vol. Bij volle lessen moet ik helaas nee verkopen aan nieuwe aanmeldingen. Een no-show of last-minute afmelding zorgt ervoor dat ik de mat niet kan opvullen.

Annuleringsvoorwaarden:

 1. Minimaal 24 uur van tevoren annuleren: Om je les zonder verlies te annuleren, dien je dit minimaal 24 uur van tevoren door te geven.
 2. Afmelden op de dag zelf: Als je je op de dag van de les afmeldt, verlies je helaas je lesmoment. Ook bij korte ziekte, file, werk of andere prioriteiten. Dit is ingevoerd om no-shows te verminderen en anderen de kans te geven deel te nemen.

Uitzonderingen: Medische noodgevallen, overlijden van een naaste, of extreme weersomstandigheden.

8.1 Afmelding Yogadocent Eva

Bij verhindering van Yoga docent Eva, wordt dit per app (Yoga-Groep) gemeld. De geldigheidsduur van je stempelkaart en abonnement loopt door, ik zal inhaal lessen aanbieden op een later tijdstip. Deze lessen kunnen buiten de reguliere lessen vallen

9.0 Bijzonderheden

Geef voor aanvang van de les je (lichamelijke) klachten of blessures door. Tijdens groepslessen kan er een advies komen om sommige houdingen (asanas) niet mee te doen of het advies om privé lessen in te zetten. Groepslessen worden met zorg uitgewerkt dat dit geschikt is voor elk niveau. Yoga is geen wedstrijd en jij beoefent naar jouw kunnen. Ben je onder behandeling van een arts, vraag hem/haar dan om advies over wat je op een yogales wel of niet mag doen en geef dit aan mij door. Tijdens privélessen kan ik hier rekening mee houden en er wordt een uitvoerige body-analyse gemaakt. Let wel, ik ben geen arts en geef alleen het advies voor Yoga oefeningen (meditatie, welzijn, ademwerk en gezondheid neer).

9.1 Let op je eigen welzijn

Blijf altijd binnen je eigen grenzen! The Garden of Yoga vindt plaats op basis van eigen risico. Ik ben niet aansprakelijk voor lichamelijk letsel voor, na en tijdens de lessen. Of voor eventuele blessures of ongemak. The Garden of Yoga is ook niet aansprakelijk voor eigendommen verlies/diefstal, schade en ongeval in de breedste zin van het woord.

Parkeren is op ons privé terrein: graag ten alle tijden stapvoets rijden vanwege mens, dier en kind.

9.2 Tips

 • Luister goed naar de instructies van de yoga docent en volg deze op.
 • Luister goed naar de signalen van je lichaam en handel hier zorgvuldig naar.
 • Voer de oefeningen zorgvuldig uit en houd rekening met je lichamelijke beperkingen.
 • Voer geen oefeningen uit die pijnlijk voor je zijn.
 • Stel vragen wanneer je een oefening niet begrijpt.
 • Voer tijdens de menstruatie geen omgekeerde houdingen uit.
 • Zwangerschap, vraag aan de verloskundige wat je wel en niet mag doen. 

10.0 Huisregels

 • Inloop 15 min voor de les.
 • De yogaruimte is schoenen vrij.
 • Mobiele telefoon verbod in de studio. Zet je mobiele telefoon uit of in de vliegtuigstand, laat deze in de hal (deur gaat op slot).
 • Tijdens de les niet eten of drinken, Yoga werkt energetisch en dan wakker je het vertering systeem aan. Medisch nodig, meld dit voor de les.
 • The garden of yoga stelt yogamatten ter beschikking voor gebruik tijdens de les. Deze mat dient door de Student na gebruik altijd te worden schoongemaakt.
 • Hygiëne: neem een groot badlaken (yogahanddoek) mee voor over de yogamat en een los handdoekje (hydrofiel) voor over de kussens in de studio.
 • Gebruik van kussens, dekens en andere attributen dienen zelf opgeruimd te worden na de les.
 • Na de les krijg je een kopje thee, deze (Yogi Tea) is gratis.

10.1 Tips

 • Er is een winkeltje aanwezig.
 • Er is helaas geen doucheruimte beschikbaar voor na de Yogales.
 • Draag makkelijk zittende (sport) kleding.
 • Eet niet vlak voor de les, of eet weinig of alleen iets lichts, beoefen geen yoga op een volle maag.
 • Kom fris naar de les en gebruik bij voorkeur geurloze deodorant, liever geen parfum.
 • Knellende of ringelende sieraden afdoen tijdens de les.

11.0 Beeldmateriaal

The Garden of Yoga is een jong en bloeiend bedrijf. Het is heel fijn om in mijn promotiemateriaal enkele foto’s en/of filmpjes te gebruiken. Dit om voldoende inschrijvingen te krijgen voor deze prachtige yoga lessen. Op het inschrijfformulier vraag ik jouw toestemming en ik geef van tevoren even aan als ik foto’s ga maken.

12.0 Workshop

Workshops zitten snel vol (vaak ook wachtlijsten). Ze zijn speciaal en een toevoeging op de reguliere lessen, een waar cadeautje voor jezelf. Er worden voor workshops kosten gemaakt en er gaat veel tijd zitten in de voorbereidingen en hand-outs. Interesse in een workshop, pas na betaling is je plek gereserveerd.

12.1 Annuleringentermijn workshop tot 48 uur voor aanvang

Een workshop kan 48 uur van te voren kosteloos geannuleerd worden, na 48 uur reken ik 50% van de workshop prijs. Op de dag zelf afmelden reken ik de volledige workshop prijs, er is dan geen recht op restitutie. 

13.0 Privélessen

Soms zijn er specifieke wensen, die niet aanbod komen tijdens een groepsles. Je wilt de oefeningen (houdingen) verbeteren of je hebt enkele specifieke wensen vanwege fysieke (mentale) klachten zoals: blessures, slechte houding, stress, burn-out, rugpijn, te weinig energie of klachten met de spijsvertering etc. Je kunt (uitsluitend op afspraak) een privé les boeken bij The Garden of Yoga is aan Flevoweg 75 in kampen. Stuur gerust een mailtje met je wensen naar thegardenofyoga@gmail.com In overleg bespreken we of voor jouw specifieke vraag om een paar lessen gaat of meer. Hierna stel ik een offerte op.

13.1 Prijsindicatie privélessen

Op basis van mijn tarief €80,- per uur voor één persoon, incl. btw. Bij meerdere personen zoals bv verbinding met je partner tijdens yoga of gezellig met een vriendengroep, dan is er een prijsreductie, zie artikel 13.3.

13.2 Intake bodyanalyse

Vooraf aan een privéles is altijd eerst een intake (bodyanalyse). Deze intake is bedoeld om een beter beeld te krijgen van je hulpvraag. Hierbij wordt er gekeken naar lichaamshouding, gezondheid (anamnese), leefstijl en verwachtingen uitgelegd. Let wel, ik ben geen arts, therapeut of zorgverlener, ik zal alleen instructies geven over yoga. Adviezen voor yogahoudingen, ademtechnieken, yoga workshops en mindfulness trainingen geven. Yoga is een prachtig tool (een lifestyle) maar geen Quick fix. Ben je onder behandeling van een arts, vraag hem/haar om advies of je yogalessen mag (kan) volgen. Na deze intake worden er privélessen gepland. 

13.3 Prijzen privé (besloten) groep 

Privé groepen boeken bij The Garden of Yoga is aan Flevoweg 75 in kampen. Stuur gerust een mailtje met je wensen naar thegardenofyoga@gmail.com 

 • Min 2. tot en met max 8 personen € 105,- per uur.
 • Privéles ouder kind yoga € 55,- per uur.
 • Duoles/partneryoga € 45,- p.p. per uur.
 • Intake body analyse €65,- duur 1,5 uur.

14.0 Vakantie yogadocent

Er zullen een aantal officiële feestdagen en schoolvakanties geen yogalessen zijn, hierbij is rekening gehouden met de prijzen van stempelkaart en abonnementen. Deze gesloten dagen zullen aangeven worden op de site, per nieuwsbrief of Facebook/Instagram.

14.1 Zomerlessen

Gedurende juli en augustus is er een zomerstop. Lessen kunnen gevolgd worden met een stempelkaart en alleen in de zomermaanden mag je je kaart delen met een ander. Er is een apart zomerrooster: Activiteitenkalender Zomerlessen

15.0 Prijswijzigingen

The Garden of Yoga behoudt zich het recht voor om de prijzen van een les, stempelkaarten, workshops en specials te wijzigen. De lesgeldverhoging wordt via mail bekend gemaakt. Lopende producten blijven ongewijzigd.

15.1 Wijzigingen in de algemene voorwaarden

The garden of yoga heeft het recht om wijzigingen te maken in de algemene voorwaarden en abonnementen. Deze zullen teruggekoppeld worden aan de leerlingen per nieuwsbrief of doormiddel van de groepapp. 

16.0 Overlijden

Bij overlijden leerling of docent, zullen aangekochte kaarten worden gedoneerd naar goede doelen. Zo zal alles blijven stromen, alles is energie.

17.0 Klachtenregeling

The garden of yoga doet er alles aan om haar lessen, Trainingen en Workshops zo goed mogelijk te laten verlopen. Mocht er desondanks toch iets misgaan, stuur je klacht door via email: thegardenofyoga@gmail.com Er zal binnen de termijn van 7 dagen bericht komen van ontvangst, na circa 28 dagen zal er uitgebreider antwoordt komen. The garden of yoga heeft het recht om een klant te weigeren, maar zal eerst streven naar verbinding en een passende oplossing voor beide partijen.

Indien het niet lukt om tot een bevredigende oplossing te komen voor beide partijen, zal ik je als klant uitschrijven. Je strippenkaart en abonnement wordt beëindigd.

18.0 Beëindiging yogalessen stempelkaart

Een klant kan altijd stoppen, stuur je reden en aanvraag per mail: thegardenofyoga@gmail.com in goed overleg zal ik alle gegevens verwijderen uit het klantenbestand. Annulering van de nieuwsbrief en yogagroeps-App. Wil je in de toekomst wel weer lessen volgen en nieuwsbrieven ontvangen, vindt er een nieuwe inschrijving plaats. Lopende strippenkaarten kun je dan wel overdragen aan een ander. Deze nieuwe leerling dient zich in te schrijven als klant (mits deze nog niet bekend is bij The garden of yoga) en gaat akkoord met de algemene voorwaarden, de geldigheid van de lopende kaart blijft gelden vanaf de eerste aanschaf. 

19.0 Restitutie van lesgeld

Restitutie van lesgeld terwijl de opzegtermijn nog niet verstreken is, vindt uitsluitend plaats in de onderstaande 3 gevallen:

1) verhuizing van de leerling naar het buitenland. 2) langdurige ziekte of blessure van de leerling. 3) gecompliceerde zwangerschap (bevalling).

20.0 Opzegtermijn abonnement van 1 maand

Abonnementen lopen stilzwijgend door. Alleen met jouw opzegging van 1 maand (mei) vervalt je abonnement. Opzeggen gaat per email naar: thegardenofyoga@gmail.com

Bedankt voor je tijd en een hele fijne dag, Namasté.